Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’efecte dominó d’Amer: Dues poblacions més es declaren territoris “lliures i sobirans”

|

- Publicitat -

Dilluns La República anunciava en primícia que Amer desafiava Espanya i es declarava “territori lliure no sotmès als poders de l’Estat espanyol” després que els càrrecs electes del poble, amb el suport dels ciutadans, constituissin la vila en Consell Local per la República, organisme que passava a gestionar Amer.

Ara, Cornellà del Terri (Pla de l’Estany) i Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) s’han sumat a la iniciativa d’Amer  constituint-se en Consell per la República i declarant-se “territori lliure i sobirà”.

Publicitat

Cornellà del Terri i Sant Cebrià ho van anunciar aquest dimarts, durant els actes de commemoració del segon aniversari del referèndum de l’1-O. En el cas de Cornellà, la celebració on es va fer públic va comptar amb la presència de la dona de Carles Puigdemont, Marcela Topor.

Cornellà del Terri, el poble on Puigdemont va votar l’1-O, es va constituir en Consell per la República divendres passat però ho va anunciar ahir públicament durant l’acte de commemoració del segon aniversari del referèndum. La celebració on es va fer públic va comptar amb la participació de Marcela Topor i la dona de Jami Matamala.

Sant Cebrià de Vallalta, on també hi va haver un important operatiu policial per impedir la votació fa dos anys, també va aprofitar l’acte de commemoració per anunciar la seva adhesió a la iniciativa i llegir el manifest on es declara el municipi “territori lliure i sobirà”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut