Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’alcalde de Tel Aviv demana a Collboni restablir les relacions amb Barcelona

El govern d'Ada Colau va suspendre relacions amb la ciutat israeliana pel febrer

|

- Publicitat -

L’alcalde de Tel Aviv, Ron Huldai, ha demanat al seu homòleg de Barcelona, Jaume Collboni, restablir les relacions entre les dues ciutats, paralitzades pel govern d’Ada Colau el febrer.

En una carta en què el felicita pel seu nomenament, Huldai li trasllada la voluntat de “restablir el Memoràndum d’Entesa entre Barcelona i Tel Aviv-Yafo, i profunditzar i estrènyer els nostres llaços en totes les esferes”.

Publicitat

A principis de febrer, la predecessora de Collboni, Ada Colau, anunciava la suspensió temporal de les relacions amb Israel, incloent-hi els acords d’agermanament de la capital catalana amb Tel-Aviv, com a resposta a la situació “d’apartheid” que viu el poble palestí.

Aquesta decisió va despertar una allau de crítiques contra Colau, fins i tot, per part del seu govern. L’aleshores tinenta d’alcaldia i presidenta del grup municipal del PSC al consistori, Laia Bonet, la considerava un error “gravíssim”. Un altre que també es va posicionar en contra de la decisió va ser Xavier Trias, que pocs dies després que es fes pública anunciava que si arribava a l’alcaldia la desfaria.

JxCat, Cs, PP i Valents van forçar un ple extraordinari per restablir les relacions amb Israel, un ple en què el PSC i els grups de l’oposició van censurar la decisió “unilateral” de Colau i van instar l’aleshores alcaldessa a revocar-la.

L’Ajuntament de Madrid també va aprofitar per oferir-se al de Tel Aviv a ocupar el lloc de Barcelona en el pacte d’agermanament.

Et pot interessar  L'oposició constata la "solitud" i "paràlisi" de l'executiu de Collboni i l'insta a "replantejar" el seu funcionament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut