Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | Un centenar de persones protesten contra la decisió de Colau de trencar les relacions entre Barcelona i Israel

|

- Publicitat -

Un centenar de persones ha protestat aquest diumenge al migdia davant de l’Ajuntament de Barcelona contra la decisió d’Ada Colau de suspendre les relacions institucionals entre la capital catalana i Israel. Sota la convocatòria de ‘Tots amb Tel-Aviv, ciutat germana’, els concentrats han carregat contra el trencament de l’acord d’agermament entre Barcelona i Tel-Aviv. Els manifestants consideren que “el trencament demostra una actitud antisemita i racista per part de l’Ajuntament de Barcelona”.

La concentració l’han convocat l’Associació de relacions culturals Catalunya-Israel, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI) o l’Israel Spain Forum Alliance (ISFA), la Lliga Internacional contra el Racisme i l’Antisemitisme (Licra) i B’nai B’rith.

Publicitat

Segons ‘Betevé’, a la trobada a plaça Sant Jaume s’hi han pogut veure regidors com Jordi Martí (Junts) o alcaldables d’algunes formacions com Anna Grau (Cs), Eva Parera (Valents), Daniel Sirera (PP) i Daniel Vosseler (Barcelona Ets Tu). La protesta té lloc després que l’alcaldessa Ada Colau anunciés el 8 de febrer passat la suspensió temporal de les relacions amb l’estat d’Israel. La decisió ha estat rebutjada per alguns sectors i entitats i criticada pels socis del govern municipal, el PSC, i també per l’oposició.

Els grups municipals van coincidir a criticar, sobretot, que Colau prengués la decisió “unilateralment”. Arran d’això, l’Ajuntament té pendent convocar un ple extraordinari que s’ha vist forçat a convocar per una petició conjunta de JxCat, Cs, el PP i Valents.

Els grups que han forçat aquest ple extraordinari, encara sense data, l’han reclamat perquè “de manera urgent i immediata el govern municipal restableixi les relacions amb Israel i l’agermanament de Barcelona amb les ciutats de Tel-Aviv i Gaza”.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut