Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’alcalde de CiU de Salou s’enfada amb la Generalitat per autoritzar una manifestació independentista a una zona turística

Granados lamenta que no es respecti l’acord municipal d’evitar actes de caire polític en zones turístiques

|

- Publicitat -

ACN Salou .- L’alcalde de Salou, Pere Granados (CiU), ha expressat aquest dijous el seu malestar amb la Generalitat per haver autoritzar una manifestació aquest dissabte al passeig Jaume I. En concret, l’acte convocat a les set de la tarda per la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat és una ‘Passejada per la República’. Granados ha lamentat que no s’hagi respectat “el principi d’autonomia municipal”, atès que el consistori va acordar l’any passat en Junta de Portaveus “evitar l’ús de zones turístiques pels actes de caire polític”. Segons el consistori, a més, els principals agents turístics del territori no comparteixen l’emplaçament de la protesta. Cal recordar que Salou és una destinació que cada any rep un gruix important de turistes de la resta de l’Estat -sobretot aragonesos- i de l’estranger.
Pere Granados considera que l’emplaçament triat i autoritzat pel Departament d’Interior “no és el més idoni essent una de les zones més concorregudes de Salou en plena temporada alta turística del municipi”. A més, l’alcalde ha lamentat que Interior no hagi respectat l’autonomia municipal ni l’informe emès per la Policia Local “que desaconsella aquest recorregut”.

“Hem fet moltes reunions i gestions per mirar de reconduir l’emplaçament d’aquesta manifestació. No per prohibir-la, com a dret fonamental que és i recollit en la Constitució Espanyola, però sí per donar-li un nou indret conforme a la proposta tècnica de la Policia Local”, ha expressat l’alcalde en un comunicat.

Publicitat

A més, segons Granados, “totes les associacions i entitats econòmiques i empresarials del municipi i de la demarcació ens han instat a que no s’utilitzin aquests espais per a fer política”. Segons l’Ajuntament, la FEHT, l’Associació d’Apartaments Turístics, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, l’Associació de Càmpings de les comarques de Tarragona, l’Associació de Comerciants 365 dies Salou Vila Comercial i l’Associació d’Agències de Viatges receptives de la Costa Daurada “han manifestat la seva contrarietat per l’espai autoritzat per a la manifestació d’aquest dissabte al municipi”.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers

Cal recordar que Pere Granados va encapçalar la llista de Convergència i Unió (CiU) en les eleccions municipals del 2015 després que el seu partit -FUPS- arribés a un acord amb CDC i UDC. Actualment, el grup municipal de CiU a Salou (Tarragonès) manté un pacte de govern amb el PSC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut