Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

La Fiscalía demana 8 anys de presó a un il·lustre i tronat unionista

Es tracta del Carlos Yoyas, el barceloní que va arribar a ser donar suport a Ciudadanos i va crear un partit ultra espanyolista

Redacció 01/11/2019
Carlos Navarro donant suport a Cs

La Fiscalia espanyola ha sol·licitat vuit anys de presó i la pèrdua de la pàtria potestat sobre els seus fills per l’il·lustre i tronat unionista Carlos Navarro, el Yoyas, que va saltar a la fama després de concursar al primer Gran Hermano.

Se l’acusa de cinc delictes de maltractaments, un d’amenaces i un setè de vexacions. Des del febrer d’enguany, el Yoyas està formalment processat per diversos càrrecs de violència masclista per un jutjat de Telde (Gran Canària), que acaba d’acabar la instrucció dels fets que va denunciar el 2018 l’exparella de l’acusat i també concursant televisiva, Fayna Bethencourt, amb la qual té dos fills.

El Yoyas és conegut per la seva vinculació política un cop va gaudir de fama després del seu pas per Tele5. Va passejar-se per tertúlies locals amb un to d’extrema dreta contra Catalunya o els immigrants i va donar suport a Ciudadanos. Després va fundar el seu propi partit espanyolista DECIDE per a l’alcaldia de Vilanova del Camí i que ell mateix definia que tenia unes idees semblants a les d’Albert Rivera.