Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP critica ERC per haver “torpedinat des del primer moment” el projecte de Sabater

|

- Publicitat -

La CUP ha acusat el PSC de “regalar” l’alcaldia de Badalona a “la dreta xenòfoba” del popular Xavier García Albiol i ha carregat contra ERC -i també contra comuns- per haver “prioritzat els interessos de partit” en lloc de donar el govern a Guanyem, encapçalat per Dolors Sabater. “No es tracta d’un conflicte entre ‘esquerres que no s’entenen’, sinó de la negativa del PSC a que Guanyem lideri el govern de la ciutat”, lamenten en un comunicat. Els anticapitalistes han criticat que, “tot i formar part en un principi d’una mateixa coalició, ERC ha qüestionat i torpedinat el projecte de Sabater, debilitant la seva posició negociadora, oferint la seva renúncia i, a últim moment, carregant amb més força contra Guanyem que contra el PSC”.

Els cupaires, que donen suport i formen part de la candidatura Guanyem Badalona, recorden que Sabater “va donar una oportunitat” al PSC després de les eleccions, quan va ser investit alcalde Àlex Pastor, i que ara els socialistes “han preferit regalar l’alcaldia a la dreta xenòfoba d’Albiol”. També adverteixen que “és una mala notícia per a la ciutat i per al país” que Garcia Albiol governi ara Badalona, enmig de la crisi de la covid-19.

Publicitat

La CUP també recorda que els socialistes van “acceptar retirar el veto” a Guanyem dilluns per negociar una alcaldia compartida i que “abans de l’inici del ple, el PSC ha canviat el preacord”, fet que ha “impossibilitat signar el preacord”.

ERC carrega contra el PSC

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha acusat aquest dimarts el PSC d’haver “facilitat” l’alcaldia de Badalona al popular Xavier García Albiol. En una publicació a Twitter, Vilalta ha dit que és “imperdonable” que Albiol hagi recuperat l’alcaldia i que “l’alternativa passava per la Dolors Sabater”. “Malauradament ja hem vist què ha fet el PSC: facilitar l’alcaldia al PP. Vergonya”, ha lamentat la republicana. El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha compartit les paraules de Vilalta i ha afegit que ERC treballarà per construir un projecte “progressista” i “transformador” per Badalona. “El PSC ha decidit facilitar l’alcaldia al PP i a Xavier García Albiol”, ha criticat Sabrià.

Et pot interessar  Turull avisa al PSOE que l'amnistia "no soluciona el conflicte polític": "Ara anem a per l'autodeterminació"

També en una piulada el vicesecretari general de vertebració territorial i partit obert d’ERC, Isaac Peraire, ha demanat “pensar i repensar” per què Albiol és alcalde. Peraire ha demanat “no tirar-se plats pel cap” i ha insistit que l’alternativa al popular passava per Sabater. Finalment, ha titllat la líder de Guanyem Badalona com una “vàlua per a l’esquerra a Badalona i al país”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut