Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Junts alerta que l’entrada a la Diputació “posa en dubte la sinceritat” d’ERC: “Han volgut amagar-ho als electors”

Josep Rius denuncia una "pinça" entre republicans i socialistes per a "destruir" la seva formació

|

- Publicitat -

La reacció de Junts per Catalunya a l’entrada d’ERC al govern de la Diputació de Barcelona no s’ha fet esperar. El portaveu del partit, Josep Rius, ha denunciat aquest dimarts al migdia que aquest pacte, 48 hores després de les eleccions espanyoles del 23-J, “posa en dubte la sinceritat” d’Esquerra a l’hora de voler fer un front comú a Madrid. “És una decisió que segurament ja estava presa abans i que han volgut amagar als seus electors”, ha criticat el dirigent de JxCat.

Els ha reclamat que “siguin sincers” i “treballin pel conjunt de l’independentisme”. En aquesta mateixa línia, Rius ha assenyalat que hi ha “una pinça” entre la formació d’Oriol Junqueras i els socialistes “per a destruir Junts per Catalunya”.

Publicitat

En una atenció als mitjans de comunicació de fer-se pública el pacte pel qual ERC entra a la Diputació de Barcelona, Josep Rius ha criticat que “aquesta decisió s’ha produït 48 hores després” i que “ja estava perfectament cuinada abans” dels comicis. En aquest sentit, el portaveu de Junts ha assegurat que no s’ha fet públic fins ara “per no empitjorar els resultats” i “amagant clarament la decisió als electors”.

La decisió “posa molt en dubte l’honestedat i sinceritat d’ERC a l’hora de bastir un front comú a Madrid per a puntualment investir Pedro Sánchez”, ha advertit Rius. “Estan demanant un front comú a Madrid, però, per la porta del darrere, fan pública una decisió com l’entrada a la Diputació de Barcelona”, ha insistit el portaveu del partit, que ha instat els republicans a “treballar per la independència”.

Des de Junts per Catalunya també retreuen a ERC que hagi pactat tres diputacions amb el PSC: Barcelona, Tarragona i Lleida. “S’han passat quatre anys criticant Junts per pactar a Barcelona i, existint una alternativa independentista a Lleida i Tarragona, ERC no ha volgut”, ha criticat Rius. De la mateixa manera, ha denunciat una “pinça” entre ERC i el PSC per a “destruir-los”, però ha rebatut que es mantindran “coherents” amb el compromís que tenen amb els seus votants.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

La investidura de Sánchez

Pel que fa a una eventual investidura de Pedro Sánchez, Rius ha assenyalat que “no li consta cap mena de conversa” del PSOE o Sumar amb l’expresident Carles Puigdemont. Preguntat per un escenari de repetició electoral per manca de majories al Congrés, el dirigent de Junts ha assegurat que no és la seva “responsabilitat”, sinó la dels grans partits espanyols. I ha defensat que no volen “bloquejar” res, sinó “desbloquejar el conflicte polític”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut