Dissabte, 28 de novembre de 2020 - Edició 856
La República

ERC entrarà a governar a Berga amb la CUP

Les dues formacions assolirien la majoria absoluta al consistori per “consolidar canvis estratègics en clau d’esquerres”

Avatar
Agències 22/10/2020
L'alcaldessa inhabilitada de Berga, Montse Venturós, davant de la façana de l'Ajuntament

Els grups municipal de la CUP i ERC estan treballant per segellar un pacte de govern a Berga. Així ho han anunciat els dos partits en un comunicat on asseguren que l’objectiu del pacte seria “poder consolidar canvis estratègics de ciutat en clau d’esquerres, amb un consens més ampli i amb una majoria clara”. L’acord donaria majoria absoluta al govern i això permetria “treballar molt més focalitzats en qüestions estratègiques, amb la clara voluntat que perdurin més enllà d’aquesta legislatura”. El pacte contemplaria que els dos regidors d’ERC entrin a l’equip de govern “sense cap cost addicional” pel consistori i que els republicans s’acullin al codi ètic de la CUP. També es treballarien conjuntament les ordenances fiscals i el pressupost.

ERC i la CUP estan ultimant els detalls per segellar un pacte de govern a la ciutat de Berga. En aquests moments la CUP governa el consistori en minoria amb vuit regidors i, l’entrada a l’equip de govern dels dos regidors d’ERC, els permetria assolir majoria absoluta. A través d’un comunicat conjunt, els dos grups municipals asseguren que “estan treballant per poder tancar un pacte de legislatura”.

Relacionats