Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PSC i Junts aproven amb majoria absoluta el pressupost de l’Ajuntament de Lleida pel 2024

El grup municipal d'ERC a Lleida critica que l'acord entre Junts i els socialistes és "antinatural"

|

- Publicitat -

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres la proposta de pressupost municipal per al 2024 amb els 14 vots de Junts i el PSC, que suposen majoria absoluta. Les dues formacions van tancar l’acord pel pressupost la setmana passada, tot i les crítiques de grups com ERC, que ha qualificat l’acord d'”d’antinatural”.

El debat sobre el pressupost, de fet, ha estat marcat per aquesta aliança entre Junts i el PSC, que la regidora republicana Jordina Freixanet ha retret amb contundència a la formació independentista. Freixanet, a més, ha assenyalat el retorn del retrat del rei espanyol Felip VI a la sala de plens de la Paeria, criticant que l’equip de govern defensés la seva reposició en aplicació d’una sentència del Tribunal Suprem mentre que la republicana ha considerat que tan sols era una “demanda que s’ha arxivat”.

Publicitat

La regidora de Junts Violant Cervera ha replicat a Freixanet recordant-li l’acord que ERC va tancar amb els socialistes per governar la Diputació de Lleida. En aquest sentit, Cervera li ha preguntat a la republicana: “Què vol dir un acord contra natura? Què han fet vostès a la diputació? O és que li agradaria haver signat vostè un acord amb l’alcalde? Doncs haver-se posat a treballar”, ha etzibat Cervera, que ha afegit que el pressupost permetrà tirar endavant projectes “bons pel futur de la ciutat”.

L’alcalde Fèlix Larrosa ha volgut agrair al grup municipal de Junts la seva predisposició per tirar endavant el pressupost. “Ens han fet confiança i nosaltres ens farem mereixedors de la seva confiança”. En aquest sentit, el paer en cap ha recordat que el pacte preveu l’aprovació provisional del Pla de l’Estació durant el primer trimestre de l’any vinent, malgrat que s’han de “resoldre al·legacions i manca un informe”. A més, s’haurà de fer una revisió del model firal, que contempla la creació d’un nou pavelló desmuntable al recinte de Fira Lleida.

Et pot interessar  Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà 5 o 6 busos per portar-hi els assistents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut