Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El govern Colau-Collboni torna a subvencionar “a dit” la controvertida FECAC per gestionar la Feria de Abril

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona insisteix a celebrar any rere any la polèmica Feria de Abril, tot i els múltiples escàndols que l’envolten. I ho fa, a més, amb una subvenció adjudicada de manera directa per valor de 150.000 euros a la controvertida Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC). Cal recordar que Casa de Andalucía en Barcelona va anunciar que abandonava la FECAC, tot denunciant el “tracte humiliant” que van rebre per part del president Daniel Salinero, home de confiança del PSC.

Acord feria abril

Publicitat

L’import de la subvenció s’abonarà com a lliurament de fons abans de la justificació del projecte. De fet, la FECAC tindrà tres mesos —a comptar des de la data de finalització del projecte subvencionat— per entregar-li al consistori. És important tenir en compte que ni tan sols ha hagut de competir amb altres empreses.

Crítiques a l’opacitat

La fundació Andacat (Fundación Cultural Andaluza de Catalunya) fa anys que denuncia la “manca de transparència” en els comptes de la Feria i la “degradació progressiva” de l’esdeveniment, pensat en un primer moment per reivindicar i celebrar la cultura andalusa. El 2019 va anunciar que no es presentaria al procediment perquè semblava “fet a mida per a una federació en concret” i pensat per l’enriquiment d’empreses privades.

Però l’ombra de corrupció va més enllà de les subvencions. Com va explicar La República, la majoria de les casetes es beneficien d’un sistema de tràfic poc transparent i suposen un productiu negoci pels privilegiats que hi tenen accés.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut