Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

L’escàndol de la Feria de Abril explicat per La República provoca una forta crisi

Una important entitat com la Casa de Andalucía en Barcelona abandona la FECAC denunciant el maltractament, la manca de transparència i les seves presumptes pràctiques irregulars

Àlex Huguet 24/05/2022

L’entorn de corrupció que envolta la Feria de Abril de Barcelona, a banda de permetre que l’extrema dreta hi planti una caseta i que grups com ERC també hi participin, ha provocat ara que una entitat associada a la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), hagi decidit deixar de formar part d’aquesta associació.

En un comunicat, Casa de Andalucía en Barcelona ha exposat els motius pels quals una forta entitat de l’àmbit, que de fet va fer néixer la FECAC, els abandona ara. La seva presidenta, Paquita Marín, ha denunciat el nefast tracte que han rebut per part del president de FECAC, Daniel Salinero, durant la celebració de l’última Feria a Barcelona. A més, també assegura que, a poc a poc, les entitats que formaven part de la FECAC han estat “apartades” de la presa de decisons perquè entre els draps bruts de la FECAC hi ha la contractació d’una empresa privada que s’encarrega de funcions que haurien de tenir des de la Casa de Andalucía i altres espais.

La conxorxa entre els càrrecs de la FECAC i els seus socis ha fet que aquestes entitats perdin oportunitats d’aconseguir uns ingressos que ara aconsegueix aquesta empresa encarregada de la gerència per interessos propis. “Creiem que no se’n pot formar part i ser jutge de les decisions alhora”, assegura Marín, que lamenta profundament el dolor que suposen aquestes pràctiques irregulars.

La Fundació Andacat porta anys denunciant aquestes actituds i sembla que algunes coses es mouen.