Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

Colau s’autofelicita per “haver aplicat polítiques feministes a tota la ciutat”

Defensa que “cal arribar a el poder per transformar-lo, per feminitzar la política”

Redacció
Redacció 23/11/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, s’ha autofelicitat aquest dilluns per haver aplicat polítiques feministes en tots els àmbits de la ciutat i ha defensat que és necessari transformar la institució en clau feminista per també transformar la societat.

Ho ha dit en la presentació telemàtica de la xarxa de ciutats per impulsar polítiques de gènere ‘Change’, al costat de l’alcalde de Los Angeles (Estats Units), Eric Garcetti; el de Londres, Sadiq Khan; la de Ciutat de Mèxic, Claudia Scheinbaum; la de Freetown, Yvonne Aki-Sawyerr; i la de Tòquio (Japó), Yuriko Koike.

Colau ha assegurat que el feminisme és una de les línies principals que ha d’inspirar a totes les polítiques públiques i, en aquest sentit, ha dit que “Barcelona ha avançat molt en els últims anys” amb la creació de la regidoria de Feminismes i LGTBI.

Ha sostingut que el fet que sigui la primera dona alcaldessa de la història de Barcelona és un indicador que hi ha la igualtat legal, però que “queda molta lluita per fer el canvi cultural que la societat realment necessita”.

Creu que aquest és un fet representatiu de la situació de tot el planeta, ja que només el 20% de les ciutats té una dona alcaldessa, segons ha apuntat: “En les alcaldies estem molt lluny de la paritat a escala global”.

“Cal arribar al poder per transformar-lo, per feminitzar la política i millorar-la tant per al benefici de dones com d’homes”, ha assenyalat Colau.

Per això, ha insistit que cal posar les cures al centre i ha afirmat que les ciutats són “els laboratoris d’innovació” que poden liderar grans transformacions.

D’altra banda, ha lamentat que la pandèmia de la Covid-19 ha agreujat les situacions de violència masclista, sobretot en el confinament, perquè “les cases per a les dones que pateixen violència és el lloc més insegur”, i també la desigualtat laboral entre homes i dones.

Relacionats