Divendres, 6 de Desembre de 2019 - Edició 498
La República

Colau demana a Torra més mossos i “lleialtat institucional” en un “tema tan sensible com la seguretat”

S’emplacen a parlar dels pressupostos de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona a partir del setembre

Redacció
Redacció 30/07/2019
Pla mitjà llarg de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del president de la Generalitat, Quim Torra, encaixant les mans abans de reunir-se al Palau de la Generalitat, el 30 de juliol del 2019. (Horitzontal)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimarts al conseller d’Interior, Miquel Buch, “lleialtat institucional” en un “tema tan sensible com la seguretat”, després que Buch hagi assegurat que l’Ajuntament s’havia “relaxat” amb el top manta. “Són declaracions impròpies”, ha dit Colau, que ha respost al conseller d’Inetrior que si el consistori s’ha “relaxat”, el departament ha estat “en coma”. Després de la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, Colau ha celebrat que es destinin 300 mossos més a Barcelona, però ha considerat que és una xifra insuficient i que calen més agents. A més, l’alcaldessa i el president han coincidit sobre la necessitat de mantenir el dispositiu policial per impedir que els manters s’instal·lin a la via pública. Amb tot, Colau ha afegit que cal modificar la llei d’estrangeria per donar alternatives laborals als manters.

L’alcaldessa reclama incrementar en 30 MEUR la inversió de la Generalitat a la ciutat per recuperar la “desinversió” des del 2011

Els dos dirigents polítics s’han emplaçat a parlar dels pressupostos de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona a partir del setembre. Colau i Torra han coincidit en la necessitat d’aprovar pressupostos perquè les institucions i els serveis bàsics no funcionin “sota mínims”, en paraules de Colau. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha estat l’encarregat de valorar per part del Govern la trobada, ha apuntat que les dues administracions s’han emplaçat a tenir el “diàleg suficient” per aprovar una “eina imprescindible per a la governança”. Durant la reunió, Colau també ha reclamat a Torra incrementar en 30 milions d’euros la inversió de la Generalitat a la ciutat, després que el consistori hagi calculat la “desinversió” de la Generalitat des del 2011 en 280 milions d’euros.

Relacionats