Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Moret afirma que l’acord entre PSC i comuns per la Diputació de Barcelona està “molt avançat”

Segons ha dit Moret, els socialistes estan parlant amb tothom menys amb Vox, i mantenen oberta la possibilitat de repetir l'acord fet amb els comuns i el PP a l'Ajuntament de Barcelon

|

- Publicitat -

La presidència de la Diputació de Barcelona és una de les grans incògnites que es mantenen després de les eleccions municipals del 28-M. Mentre a Tarragona, Lleida i Girona les presidències de les entitats supramunicipals ja s’han tancat, a la de Barcelona les negociacions continuen, després que Junts hagi rebutjat frontalment reeditar el pacte amb el PSC arran de la bruta jugada que socialistes, comuns i populars van dur a terme per impedir l’alcaldia de Xavier Trias i un govern independentista a la capital de Catalunya.

La nova candidata del PSC per presidir la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, que pretén ocupar el càrrec que fins ara ha ostentat Núria Marín, qui es presentarà com a senadora autonòmica, ha afirmat que l’acord entre els socialistes i els comuns està “molt avançat”. Segons ha dit Moret, els socialistes estan parlant amb tothom menys amb Vox, i mantenen la possibilitat de repetir l’acord fet amb els comuns i el PP a l’Ajuntament de Barcelona. Ahir mateix, Collboni insistia a reeditar l’acord amb Junts, tot preguntant-se que “si una cosa funciona, per què canviar-la?”.

Publicitat

Mentrestant, Junts també ha obert una roda de converses amb tots els partits amb representació a la Diputació de Barcelona, excepte amb Vox. Tal com va afirmar el portaveu del grup, Josep Rius, la formació de Laura Borràs busca un pacte alternatiu al PSC prioritzant un govern independentista. En cas d’assolir un acord amb ERC i Tot per Terrassa, tindrien un total de 24 representants, un més que el PSC amb els comuns. Tanmateix, en cas que el PP torni a regalar els seus vots al PSC, la possibilitat de presidir la Diputació de Barcelona s’esfumaria.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"

D’altra banda, la també directora de la campanya del 23-J del PSC ha insistit que tots els vots que no es concentrin en el president espanyol i candidat del PSOE a les eleccions, Pedro Sánchez, beneficiaran el cap de llista estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo. El PSC ha penjat una lona a la façana de la seu on es pot llegir: “Sánchez o Feijóo. Avançar o retrocedir”, amb fotos dels líders de PSOE (en color) i PP (en blanc i negre).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut