Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Collboni defensa el pacte PSC-Junts a la Diputació: “Si una cosa funciona, per què canviar-la?”

El nou alcalde de Barcelona no contractarà més guàrdies urbans i reclama el desplegament de 600 mossos

|

- Publicitat -

Jaume Collboni ha defensat aquest dimecres en la primera entrevista televisada com a alcalde de Barcelona el pacte Junts-PSC a la Diputació. En declaracions a Betevé ha afirmat que no descarta acords amb Xavier Trias a l’Ajuntament i ha subratllat que ja hi ha exemples d’entesa entre les dues formacions com el de la Diputació. “Si una cosa funciona, per què canviar-la?”. L’alcalde també ha anunciat que no contractarà més guàrdies urbans i ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que compleixi el pacte amb el PSC que li va permetre tirar endavant els Pressupostos i que desplegui els 600 mossos d’esquadra pendents a la ciutat. Alhora ha anunciat que estarà “a sobre” del tema de la neteja perquè “hi ha mancances”.

Collboni ha explicat que la setmana que ve es reunirà amb els concessionaris del servei en què l’Ajuntament inverteix més diners per “conèixer de primera mà” l’estat de la qüestió i veure com es pot millorar. Ha subratllat, per exemple, que Barcelona inverteix 190 euros per habitant en neteja, una de les ciutats de l’Estat que més diners hi destina, i per això ha volgut donar el missatge que com a alcaldes s’ocuparà del tema i el seguirà “ben de prop”.

Publicitat

Pel que fa a la qüestió mediambiental, Collboni ha refermat el compromís que Barcelona sigui ciutat neutra en emissions l’any 2030, i per aconseguir ha receptat la fórmula “d’electrificar la ciutat” -preveu augmentar el parc de punts de recàrrega dels 900 actuals a 2.700 en un termini màxim de 3 anys- i d’augmentar els espais verds. En aquest sentit ha recordat que el programa electoral del PSC proposava recuperar els interiors de 15 illes de l’Eixample per aconseguir 9 hectàrees més de zones verdes.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"

Amb tot, Collboni ha afirmat que, per reduir emissions, la “prioritat” del seu govern és potenciar el transport públic, sobretot el metro, que és l’alternativa “més democràtica i ecològica”.

En paral·lel també ha apostat per unir el tramvia per la Diagonal, però ha afirmat que és “conscient” de la “carrega política” d’aquest tema i ha subratllat que caldrà “crear consens” per tirar endavant la mesura. De moment ha afirmat que el compromís del seu govern és acabar l’obra fins a Verdaguer.

I també en l’àmbit dels transports s’ha tornat a mostrar partidari “d’augmentar la connectivitat directa” a l’aeroport del Prat com a mesura per incentivar l’economia, sense referir-se a qüestions mediambientals.

Finalment, Collboni ha anunciat que aquest dijous donarà a conèixer el cartipàs municipal i ha afirmat que Lluís Rabell, que finalment serà regidor en lloc de tinent d’Alcaldia, tindrà “la màxima importància” al capdavant del Pla de Barris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut