Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Montañola carrega contra les paraules de Mas durant l’acte de Junts: “Vol fer política com la CUP”

Montañola assegura que la imatge de l'exdirigent de CiU amb Nogueras "no els afecta negativament" i demana "noves receptes" polítiques

|

- Publicitat -

El candidat del PDeCAT – Espai CiU, Roger Montañola, ha criticat la intervenció que l’expresident de la Generalitat Artur Mas ha fet durant un acte de Junts celebrat aquest dimecres, 19 de juliol. Aquest matí, Mas ha demanat el vot per “opcions que defensin els interessos catalans”, a la vegada que ha instat els partits sobiranistes a negociar per intentar “arrossegar” el màxim de recursos per a Catalunya, tot indicant que estan “obligats” a fer-ho. Mas també ha admès que “és tan difícil arreglar el dèficit fiscal com arribar a la independència”. 

Davant aquestes declaracions, Montañola ha acusat l’expresident Artur Mas de “voler fer política com la CUP” i ha tret importància al fet que l’expresident, que milita al PDeCAT, hagi participat en un acte de Junts, tot assegurant que la imatge de l’exdirigent de CiU amb Nogueras “no els afecta negativament”. Totes dues formacions estan enfrontades després que el PDeCAT presentés un recurs contra l’acord de la Junta Electoral Provincial de Barcelona pel qual es decidia que el repartiment de drets electorals obtinguts per la coalició Junts i PDeCAT a les eleccions generals del 10 de novembre del 2019 seria del 50%; finalment, la JEC va resoldre donar la raó a Espai CiU-PDeCAT i li va atorgar el 100% dels drets electorals de la coalició Junts per Catalunya per al 23-J.

Publicitat

Montañola, traient ferro el fet que Mas intervingués a l’acte de Junts, ha optat per demanar “noves receptes” polítiques “i no aquelles que ja han governat massa anys”.

D’altra banda, el del PDeCAT ha apuntat que la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, “menteix” sobre la proposta d’una reforma de finançament de les comunitats autònomes. “El PSOE ha estat governant aquests anys, on és el nou sistema de finançament de Catalunya?”, ha preguntat. Montañola apunta que el PSC i el PSOE “aquí diuen això i a Salamanca diran una altra cosa. Ho va dir d’aquella manera, i que no es noti gaire”. “Han tingut l’oportunitat de fer-ho els darrers anys i no ho han fet”, ha lamentat.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines

Preguntat sobre l’entrevista de Feijóo a La Vanguardia on diu que el PP té un “espai” de votants gràcies a la desaparició de CiU, Montañola ha valorat que no li preocupa aquesta possibilitat i ha recordat que “els catalans tenen memòria”. “Catalunya està com està per culpa del PP per encendre el país”, ha reblat el del PDeCAT. Montañola ha dit que el moment actual és com el de 1996, quan Aznar va necessitar el suport de Convergència i els populars van passar del “Pujol enano habla en castellano” al “Pujol guaperas habla como quieras”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut