Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Artur Mas insta els partits catalans a “negociar recursos” per Catalunya

Mas sosté que el "vot útil" és "triar opcions que defensaran els interessos del país", "com sigui i davant qui sigui"

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha irromput en la recta final de la campanya de les eleccions del 23-J, tot i que s’ha desmarcat lleugerament del discurs de la candidata de Junts per Barcelona, Míriam Nogueras. Durant un esmorzar amb petites i mitjanes empreses celebrat aquest dimecres, 19 de juliol, Mas ha admès que “és tan difícil arreglar el dèficit fiscal com arribar a la independència”, que són precisament dos dels objectius de la formació de Laura Borràs. En la seva intervenció, Mas ha demanat el vot per “opcions que defensin els interessos catalans”, però no explícitament per Junts per Catalunya.

Mas, que encara milita al PDeCAT, ha instat els partits sobiranistes a negociar per intentar “arrossegar” el màxim de recursos per a Catalunya, tot indicant que estan “obligats” a fer-ho. L’exdirigent de Catalunya ha assegurat que el dèficit fiscal “és un tema que no té solució estructural dins d’Espanya” i que “és tan difícil d’arreglar com arribar a la independència de Catalunya”.

Publicitat

No obstant això, Mas ha defensat que els partits catalans han d’anar a Madrid a “negociar en cada moment el màxim de recursos” per a Catalunya. “No és un tema d’independència sí o no. Cada vegada que podem, hem d’arrossegar recursos. És una obligació dels partits catalanistes i sobiranistes”, ha reblat.

Amb tot, sense voler mullar-se tot i participar en un acte de Junts, Artur Mas ha optat per demanar el vot pels partits catalans, tot defensant que el “vot útil” és “triar opcions que defensaran els interessos del país”, “com sigui i davant qui sigui”. També ha advertit que l’abstencionisme pot ser contraproduent: “Pots no anar-hi, però t’equivoques: no servirà per donar un toc d’atenció, s’oblidaran tots els partits en 48 hores i donarà força a aquell que més et pot perjudicar”.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"

Nogueras i la negociació a Madrid

La candidata de Junts Míriam Nogueras, per la seva banda, s’ha compromès a “rascar cada cèntim i cada competència”, perquè assegura que és el paper que han de tenir els partits catalans a Maddrid. Tanmateix, la candidata també ha lamentat que “negociar amb Espanya és comprar un turbot i, quan obres la bossa, hi ha quatre sardines”. Nogueras ha lamentat que “el catalanisme tenia força a Madrid”, però que ara “uns han decidit tirar sols i sols no han pogut”. També ha rebatut, en referència a la taula de diàleg, que volen “negociar”, no “dialogar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut