Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Millo assegura que Junqueras li va traslladar que no era partidari que el referèndum “anés tan ràpid”

L'exdelegat del Gobierno relata que el vicepresident va assegurar que en el Govern "hi ha gent que no ha estat mai independentista i ara han de fer esforços per demostrar que ho són més que jo"

|

- Publicitat -
L’exdelegat del Gobierno a Catalunya, Enric Millo ha explicat que Puigdemont li va transmetre la seva determinació a convocar el referèndum i que el va emplaçar a seguir parlant, però que això va suposar un “punt d’inflexió”. Després d’una reunió el 6 de juny, ha afegit, es va acabar la “relació formal”. “Aquell dia es posa un punt i final”, ha dit, tot insistint que si tirava endavant el referèndum es feia “un dany irreversible a Catalunya en termes de convivència, de cohesió socal”, i que anava “a provocar una situació molt negativa i perjudicial”.

També ha explicat que es va reunir de manera no pública amb Junqueras i que aquest li va dir que no era partidari que el referèndum “anés tan ràpid” i li va demanar que persuadís la resta dels companys de Govern perquè “rectifiquessin”. Ara bé, va dir que, si no ho aconseguien, ell estaria al costat del Govern. “La meva capacitat de persuasió té límits i si estan disposats a incomplir la llei i és una decisió personal i política conscient, al final no pots fer res més”, ha dit.

Sobre la relació amb Junqueras, també ha explicat que l’exvicepresident també tenia com a objectiu un referèndum i que es va presentar obertament a favor de la independència. Però que va fer distincions amb els seus companys. “Jo defenso la independència i sempre he estat i independentista però en el meu Govern hi ha gent que no ho ha estat mai i ara han de fer esforços per demostrar que ho són més que jo”, ha explicat Millo que li va dir Junqueras.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut