Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Més polèmica a l’exèrcit: Destitueixen un alt càrrec per parlar dels bàndols de “rojos” i “nacionals” a la Guerra Civil

El cap d’estudis d’una escola naval a Ferrol va redactar una efemèride recordant l’enfonsament d’un submarí republicà, al qual es refereix com a “esquadra roja”

Redacció 04/01/2021
Soldats de la 'Legión', en una imatge d'arxiu

El ministeri de Defensa del Gobierno ha destituït un càrrec de l’exèrcit per utilitzar llenguatge guerracivilista i fugir així d’una nova polèmica relacionada amb els militars espanyols. Segons l’ABC, es tracta del cap d’estudis d’una escola naval a Ferrol, a Galícia. El dia 1 de gener va publicar una efemèride de la Guerra Civil fent servir els qualificatius de “rojos” i “nacionals” per separar els bàndols de la guerra. Des de l’Armada assenyalen al càrrec de l’exèrcit per redactar i publicar l’efemèride recordant l’enfonsament d’un submarí del bàndol republicà, al qual es refereix com a “esquadra roja”, però posa en èmfasi el vocabulari.

Tot ha sortit a la llum gràcies a la denúncia que un diputat del BNG va fer a Twitter, demostrant un cop més la ideologia feixista que corre pel món de l’exèrcit espanyol, que degoteja polèmiques des que es va filtrar una conversa de whatsapp on antics càrrecs demanaven afusellar 26 milions de persones a Espanya.