Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Meritxell Serret al capdavant de la comissió per investigar el “Catalangate”

|

- Publicitat -

Després de quatre mesos d’anunciar-ne la creació, el Parlament ha constituït la comissió d’investigació sobre l’espionatge de representants polítics, activistes, periodistes i familiars per part de l’Estat amb els Programes israelians Pegasus i Candiru.

Finalment, la portaveu adjunta d’ERC al Parlament, Meritxell Serret, serà la presidenta de la comissió, mentre que el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, en serà el vicepresident. La cupaire Montserrat Vinyet en serà la secretària.

Publicitat

Serret ha remarcat que l’objectiu de la comissió és “treballar plegats per donar transparència i informació a la ciutadania” sobre el cas d’espionatge. “Tenim la responsabilitat de fer front comú amb altres institucions representatives i parlamentàries del món per aclarir els fets i per falcar la defensa dels drets fonamentals dels ciutadans”, ha subratllat.

A partir de les compareixences, que són voluntàries, la comissió elaborarà unes conclusions a partir de les quals s’exigiran responsabilitats polítiques, penals o civils.

La Mesa del Parlament va aprovar el maig passat crear aquesta comissió impulsada per ERC, Junts, els comuns i la CUP, i es va aprovar a través de l’article 67.3 del Reglament, que no requereix la votació al ple. No s’ha tirat endavant fins avui a causa del bloqueig per la presidència de la comissió, disputada entre ERC i Junts.

Et pot interessar  Serret obre contactes amb Hongria per mantenir el català a l’agenda: “Volem construir confiances per seguir avançant”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut