Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Mas, davant la polèmica dels contactes russos: “Són ofensius els intents d’associar part del sobiranisme a Putin”

|

- Publicitat -

“Els intents d’aquestes darreres setmanes d’associar part del sobiranisme català a la figura i al règim de Putin ofenen la intel·ligència i prostitueixen la veritat”. En aquests termes s’expressa l’expresident del Govern Artur Mas en un article que publica l”Ara’ aquest dissabte. L’exlíder de CDC i del PDeCAT sosté que, si alguna cosa ha definit el moviment sobiranista en el seu conjunt, és “l’aposta convençuda” per la no-violència. “Exactament el contrari de l’actuació de Putin, basada en la violència i el menyspreu a la llibertat dels altres”, afegeix Mas. Així mateix, l’expresident remarca que les imatges “esgarrifoses” de la guerra a Ucraïna no es poden comparar amb les “grans manifestacions sobiranistes”, “pulcrament pacífiques”.

“Pretendre ara, aprofitant un Putin desfermat, presentar qualsevol contacte amb la Rússia d’aquests darrers anys com un flirteig amb dictadors violents, representa una ignomínia flagrant”, comenta Mas, que afegeix que fer-ho des de la “caverna mediàtica o política” de l’estat espanyol és, senzillament, ‘más de lo mismo'”. Després de les declaracions de Gabriel Rufián (ERC), Mas insisteix que, “alimentar des de dins mateix del projecte sobiranista la teoria de l’aproximació a Putin i al seu règim és sinònim d’una ceguesa partidista sense límits ni escrúpols”.

Publicitat

“Els que lluiten per la llibertat saben que massa sovint han de pagar un preu per assolir el seu objectiu. Alguns cops aquest preu consisteix a patir la violència descarnada; altres cops a patir la mentida interessada”, conclou Mas.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut