Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Marta Rovira es retroba a Suïssa amb Junqueras, Romeva, Forcadell i Bassa

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira s’ha retrobat avui a Ginebra amb el president del partit, Oriol Junqueras, l’exconseller, Raül Romeva, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l’exconsellera Dolors Bassa, que l’han visitat a Suïssa després de ser indultats. La trobada on Rovira viu a l’exili ha tingut una elevada càrrega emocional perquè feia moltíssim temps que no podien coincidir i tot i el seu caràcter polític ha estat marcada pel component personal.

Raül Romeva, Marta Rovira, Oriol Junqueras, Carme Forcadell i Dolors Bassa, xerrant en rotllana en el seu retrobament. | MARC PUIG

 

Publicitat

Rovira resideix a Suïssa des del març del 2018, quan va marxar-hi després del primer debat d’investidura fallit de Jordi Turull i el dia abans de la seva citació davant el Tribunal Suprem. La d’aquest dimecres ha estat la primera en més de tres anys.

Segons ha explicat ERC en un comunicat Junqueras, Rovira, Forcadell, Romeva i Bassa han aprofitat la trobada per denunciar la repressió que encara pateix el moviment independentista amb més de 3.000 persones represaliades. Tots ells han recordat que la retrobada que esperen que es produeixi ben aviat és a Catalunya, amb la llibertat de totes les persones exiliades. “La repressió continua malgrat tot, malgrat que la presó indigna i injusta s’ha acabat, tenim el Tribunal de Cuentas a la cantonada demanant unes fiances arbitràries i injustes”, ha assegurat Rovira.

En aquest sentit, els republicans han reivindicat que l’amnistia és l’única solució política “per acabar amb totes les causes contra l’independentisme, unes causes que son una persecució política”, ha afegit Rovira. Per la seva banda, Oriol Junqueras ha afirmat que “l’amnistia i la independència no només son un dret, son un deure. Lluitarem per l’amnistia, per acabar amb tota la repressió, i per un referèndum per fer possible la República catalana”.

Et pot interessar  El periodista Jesús Rodríguez i l'empresari Josep Campmajó s'exilien a Suïssa per la investigació del Tsunami Democràtic

Amb tot, Junqueras, Rovira, Forcadell, Romeva i Bassa han aprofitat el retrobament a Ginebra per fer una jornada de treball on han parlat sobre el futur més immediat tant del partit com el país. Per últim, tots cinc han pogut coincidir amb Anna Gabriel, també exiliada a Ginebra.

Abraçada a cinc. | MARC PUIG
Publicitat

Opinió

Minut a Minut