Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Marta Pascal (PNC) afirma que “el referent” de Puigdemont és Otegi mentre que el seu és Urkullu

|

- Publicitat -

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que “el referent” de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són EH Bildu i Arnaldo Otegi, mentre que per a la seva formació són Andoni Ortuzar i Iñigo Urkullu.

En una entrevista concedida a ‘El Correo’ recollida per Europa Press, considera “urgent” que hi hagi eleccions a Catalunya i adverteix que el Govern està “absolutament parat i bloquejat, bolcat en agendes personals i partidistes, i practicant un sectarisme inacceptable per part del president”.

Publicitat

Respecte a Carles Puigdemont, afirma que “governar des de Waterloo és inacceptable” i que Catalunya té “unes prioritats molt clares i no pot estar supeditada a les decisions personals d’alguns”.

Després de dir que en el PNC hi ha “catalanistes i sobiranistes”, encara que tots defensen un referèndum pactat, adverteix no obstant això que “la prioritat és aixecar el país i recuperar l’economia”.

D’altra banda, afirma que el PNB és per a la seva formació “un referent molt clar”. “La nostra línia és la de compatibilitzar ideals i política, la del pragmatisme, i qui millor representa això ara és el PNB. El referent de Puigdemont i Junts són Bildu i Otegi; el nostre, Ortuzar i Urkullu. I el PDeCAT ha d’escollir on se situa”, diu.

Sobre on situa el PNC en el debat monarquia-república, Pascal respon que aquest eix “no és la prioritat”. “Ens posicionem a favor de l’exemplaritat i la transparència, i que el cap de l’Estat sigui una persona honesta”, afirma.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut