Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024
Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024

Marta Molina surt en llibertat després de declarar que “l’independentisme no és violent”

|

- Publicitat -

La dirigent republicana Marta Molina ha estat interrogada aquest dimecres per videoconferència des dels jutjats de Barcelona com una de les acusades d’un delicte de terrorisme en el marc de la causa judicial contra el Tsunami Democràtic. Molina ha entrat a la Ciutat de la Justícia després d’una concentració de suport en la qual s’ha manifestat el sobiranisme, la societat civil i diverses delegacions dels partits independentistes.

Publicitat

La republicana finalment ha sortit en llibertat cinc minuts després d’haver comparegut davant el jutge Manuel García-Castellón, havent respost únicament les preguntes de la seva advocada, Marina Roig, i refermant que “l’independentisme no és violent”. Molina ha negat que ella fes una crida a la violència, tot insistint que seguia els comunicats de Tsunami des dels mitjans de comunicació i dels quals ha puntualitzat que tampoc no va veure cap crida a la violència. 

Per la seva banda, el magistrat Manuel García-Castellón, que ha accelerat la causa judicial després de quatre anys aturada per tal d’impedir que els represaliats puguin acollir-se a la imminent llei d’amnistia, no ha permès el torn de veu a les acusacions particulars. Aquestes, que són el partit d’extrema dreta de Vox, les entitats espanyolistes de Societat Civil Catalana i ‘Dignidad y Justícia’, així com dos policies espanyols, no han pogut demanar la presó provisional per a la republicana. Amb tot, García-Castellón ha donat per tancada la comunicació.

El sobiranisme fa costat a Marta Molina a les portes de la Ciutat de la Justícia pel cas Tsunami

Delegacions dels partits i les entitats sobiranistes s’han concentrat aquest dimecres davant la Ciutat de la Justícia per fer costat a Marta Molina, en la seva declaració telemàtica com a investigada pel cas Tsunami. Junts per Catalunya, ERC, Comuns Sumar, la CUP, Òmnium Cultural i l’ANC també han denunciat els intents del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón per obstaculitzar la llei d’amnistia una setmana abans de la seva aprovació definitiva al Congrés dels Diputats. Marta Molina, secretària de moviments socials d’ERC, ha estat l’única de les citades a declarar que han comparegut al tribunal, mentre la immensa majoria dels investigats es troben exiliats a l’estranger per la causa judicial.

Et pot interessar  Òmnium demana l'amnistia per a Oleguer Serra i en denuncia la "persecució política"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut