Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Marlaska nega abusos policials en les més de 800.000 sancions durant l’estat d’alarma

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, nega abusos policials durant l’estat d’alarma. A preguntes de Vox i d’EH Bildu, Marlaska ha dit que els cossos i forces de seguretat estatals treballant amb “proporcionalitat” per garantir la seguretat i la salut dels ciutadans, tot i que ha admès que hi poden haver “casos excepcionals, disfuncions, que tenen les seves conseqüències”. En aquest sentit, ha afirmat que l’estat d’alarma no implica cap limitació de drets i que “qualsevol actuació impròpia té les seves conseqüències”. “Els cossos són els primers que actuen sota criteris d’exemplaritat i que volen apartar qualsevol element excepcional que no atengui aquests criteris”, ha dit.

Durant la seva intervenció a la sessió de control del Congrés, el diputat de Vox José María Sánchez ha acusat el govern d’utilitzar l’estat d’alarma per “limitar drets fonamentals” que “només s’admeten en un estat d’excepció”. Marlaska li ha respost que, “de nou”, Vox “difon informacions incorrectes, quan no són falses” i li ha recordat que la cambra baixa ha donat suport en tres ocasions i per àmplia majoria a les pròrrogues de l’estat d’alarma.

Publicitat

Per la seva banda, el diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha afirmat que s’han interposat més de 800.000 sancions. Les mateixes, ha dit, que en “4 anys de llei mordassa”. “El govern pretén superar algun récord?”, li ha preguntat a Marlaska. També ha citat denúncies d’organismes internacionals sobre “arbitrarietats” en l’aplicació de la normativa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut