Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Marín posa la Diputació de Barcelona com a exemple a seguir

Coincideix amb Iceta que “no s’ha de pactar amb els que defensen la independència de Catalunya”

Avatar
Agències 05/12/2020
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín | ACN

En el decurs d’una entrevista radiofònica, l’alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta tan de la Diputació de Barcelona com del PSC, s’ha pronunciat sobre dos temes d’actualitat, el confinament municipal i els pactes post 14F.

CONFINAMENT MUNICIPAL
Pel que fa a la prolongació del confinament municipal dels caps de setmana a Catalunya i les sortides de cotxes aquest dijous prèvies al pont de la Puríssima, Marín ha dit que això mostra que “molta gent té moltes ganes de normalitat, però les dades no ajuden”, i ha demanat responsabilitat individual i treballar des de la col·lectivitat perquè disminueixi la incidència del coronavirus.

La presidenta de la Diputació ha assegurat que entén les necessitats vitals de la gent i que estiguin cansats, però ha demanat que es continguin les relacions socials, i ha indicat que “el fet que hi hagi mobilitat, si el comportament és el mateix que a casa, és un mal menor”.

Ha defensat que no és l’hora de fer retrets a la gestió sinó de treballar contra el virus, i ha posat d’exemple el pacte per als pressupostos de la Diputació i per reactivar l’economia a l’Hospitalet, però ha afegit que la gestió del Govern és “millorable”, perquè està dividit i hi ha discussions internes.

PACTES DESPRÉS DEL 14-F
Sobre les aliances per les quals apostarà el PSC després de les eleccions catalanes, Marín ha afirmat que espera que el seu partit obtingui la majoria de vots i que el seu candidat, Miquel Iceta, “hagi de tenir maldecaps per fer possible un Govern”.

Ha assegurat que està d’acord amb Iceta en no pactar amb els que defensen la independència de Catalunya, i també ha assegurat que li agradaria que no hi hagués presos independentistes, ni crisi econòmica i social arran de la pandèmia: “Però la realitat és la que és. Hem de veure de quina manera superem aquesta situació de manera eficaç”, ha afegit.

Confia que el Govern hagi marcat “camins sincers” sobre els indults i la reforma del delicte de sedició en el Codi Penal, i ha dit que seria perfecte que tot es resolgués ràpid, però desconeix els tempos.

Marín ha explicat que la campanya electoral no se centrarà en la defensa del model federal sinó en problemes com la sanitat, l’educació, la reactivació econòmica i la igualtat d’oportunitats i ha defensat que s’ha de parlar “dels problemes que realment tenen els ciutadans”.

Relacionats