Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

#MarcaEspaña El Gobierno blanqueja els abusos policials davant l’augment de queixes

En resposta al diputat Jon Iñarritu, l’executiu fuig d’estudi perquè les queixes al Defensor del Poble també fan referència a cossos autonòmics

Àlex Huguet
Àlex Huguet 03/07/2021

El Gobierno torna a donar carta blanca i a protegir la policia violenta i que abusa del seu poder. En resposta a una pregunta del diputat de Bildu al Congreso, Jon Iñarritu, on demanava explicacions per l’augment de queixes que ha tingut el sindicat Defensor del Pueblo sobre abusos policials, l’executiu espanyol s’empara en què l’entitat parla de “queixes” i no de “denúncies” pel que fa a maltractament policial. A més, també fuig d’estudi dient que hi ha queixes dirigides a cossos policials autonòmics com els del País Basc, Catalunya o Navarra.

I no tan sols això, sinó que la resposta del Gobierno també assegura que pel que fa a les seves dades de la Inspecció de Personal i Serveis de Seguretat, “les queixes sobre tracte incorrecte han disminuït” el 2020. Contradiuen així l’informe de la institució del Defensor del Poble, que destaca 38 denúncies per maltractament dels agents i 206 més per tracte incorrecte. “El Gobierno en treu importància”, ha piulat Iñarritu.