Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

#MarcaEspaña: El cap de l’exèrcit que es va vaccinar d’amagatotis és premiat amb una residència a Washington

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha atorgat un lloc amb residència a Washington a l’excap de l’Estat Major de la Defensa (Jemad) Miguel Ángel Villarroya, qui va dimitir del càrrec fa gairebé dos mesos a conseqüència de la polèmica generada pel procés de vacunació en les Forces Armades. El Butlletí Oficial de la Defensa (BOD)  publica aquest dimarts el nomenament del general Villarroya com a conseller de Defensa en la Missió Observadora Permanent d’Espanya davant l’Organització dels Estats Americans (OEA) i assessor per a Assumptes de Seguretat Hemisfèrica.

Es tracta d’un lloc amb residència a Washington i que el general de l’Exèrcit de l’Aire ocuparà després d’haver passat a la reserva després de presentar a la ministra el seu cessament com a màxim cap de la cúpula militar el mes de gener passat. La dimissió del llavors Jemad es va produir després de sortir a la llum que tant ell com altres alts càrrecs de l’Estat Major de la Defensa havien rebut la vacuna contra el Covid-19, saltant-se els protocols previstos de vacunació en les Forces Armades. En una compareixença en el Congrés la setmana passada, Robles va assegurar que el general Villarroya havia dictat la seva pròpia instrucció de vacunació dins del EMAD sense haver-la informat a ella ni a la sotssecretària de Defensa, Amparo Valcarce, responsable política del procés de vacunació.

Publicitat

En aquesta ordre, el Jemad donava ordre per a la vacunació d’un total de 370 persones dins del EMAD, començant per ell mateix, assumint competències «que no li corresponien» i amb criteris diferents als fixats per les autoritats sanitàries i els responsables del Ministeri de Defensa, segons va denunciar Robles. Malgrat això, la ministra va posar en valor els 40 anys de «servei a Espanya» del general Villarroya i el seu full de serveis durant la seva carrera militar, la qual cosa li ha portat a concedir-li un lloc com a representant de Defensa als Estats Units.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut