Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

MarcaEspaña: Cristina Cifuentes serà jutjada al maig pel ‘cas Màster’

|

- Publicitat -

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes serà jutjada els pròxims dies 11, 12, 13 i 14 de maig en l’Audiència Provincial de Madrid per la presumpta comissió d’un delicte de falsedat documental en relació al denominat ‘cas Màster’ de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC), han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Cifuentes s’enfronta a una petició fiscal de tres anys de presó per falsejar presumptament l’acta que acreditaria una defensa del Treball de finalització de Màster (TFM), una exposició que segueix defenent que va fer.

Publicitat

Al banc dels acusats també s’asseuran l’aleshores professora de la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJM) Cecilia Rosado i l’exassessora de la Conselleria d’Educació María Teresa Feito. L’exdirector de l’Institut de Dret Públic Enrique Álvarez Conde, un altre dels acusats, va morir l’abril passat enmig del procés judicial.

A Rosado se li demana com a autora de la falsificació de l’acta 21 mesos de presó, açò és, una pena inferior a la de l’expresidenta madrilenya perquè va reconéixer els fets i va col·laborar en la investigació. Mentre que Feito s’enfronta també a tres anys i tres mesos de presó.

A més dels tres anys de presó, el fiscal demana per a Cifuentes 20 mesos a una quota diària de 50 euros (al voltant de 30.000 euros), per a Feito 15 mesos amb una quota diària de 10 euros i per a Rosado 4 mesos amb una quota diària de cinc euros.

El Ministeri Públic considera l’exdirigent madrilenya inductora de la falsificació d’un acta “a gratcient” que acreditava una defensa de Treball de finalització de Màster (TFM) “que mai es va produir” i que va exhibir en diversos mitjans i xarxes socials “per a evitar les nefastes conseqüències polítiques a les quals hauria d’enfrontar-se”.

La jutgessa d’Instrucció número 51 de Madrid Carmen Rodríguez Medel va tancar la investigació d’aquest cas al novembre del 2018 i va obrir el procediment abreujat, el pas previ al juí que se celebrarà al maig per falsedat documental respecte al Treball de finalització de Màster (TFM) de l’expresidenta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut