Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

#MarcaEspaña Caos a l’exèrcit espanyol per accidents de soldats provocats per munició en mal estat

Els militars entrenaven amb material que s’hauria d’haver destruït abans d’utilitzar-lo i que va provocar cinc morts i dos ferits amb seqüeles permanents

Avatar
Agències 21/12/2020
Maniobres de soldats de l'exèrcit espanyol | Ejercito de Tierra

Els militars espanyols van realitzar pràctiques amb munició i explosius considerats “inútils” durant el seu entrenament, fet que va suposar la mort de cinc soldats, i dos ferits greus amb seqüeles permanents. Així ho explica el diari La Información, que ha accedit a mitjans interns de l’exèrcit on s’assegura que aquest material hauria de ser destruït i desmilitaritzar-lo segons la normativa.

Els fatídics accidents durant els entrenaments van passar el 2007 mentre practicaven la desactivació d’explosius manualment. Els dos ferits amb seqüeles de per vida segueix, el dia d’avui, denunciants els fets als tribunals sense arribar enlloc. El culpable de tot va ser el cap de l’Estat Major de la Fuerza Terrestre, qui va sol·licitar poder utilitzar aquest material per no perdre una “oportunitat única d’ensinistrament”, segons informa La Información.