Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Maragall s’avança a Borrell posant la Generalitat a disposició del Govern italià per l’ensorrament a Gènova

El Conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, ha expressat aquest dimarts la seva consternació per la caiguda d’un viaducte pel qual discorria una autopista a Gènova (Itàlia), que […]

Redacció
Redacció 14/08/2018
Instantània que mostra la part esfondrada d'un pont de l'autopista A-10 sobre Gènova, a Itàlia,

El Conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, ha expressat aquest dimarts la seva consternació per la caiguda d’un viaducte pel qual discorria una autopista a Gènova (Itàlia), que s’ha saldat amb desenes de morts. També ha lamentat que “una i altra vegada els fets contradiuen les construccions humanes” i ha assegurat que és un dia de dolor, més enllà de les responsabilitats que tingui l’incident.

Via Twitter, a més, ha explicat que ha parlat amb el cònsol italià a Barcelona per posar-se a disposició del Govern del país transalpí. En canvi, el ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, no ha fet cap mena de comentari públicament a les xarxes, ni per oferir les seves condolences a les víctimes ni per posar a coneixement dels ciutadans què pensa fer el Gobierno espanyol per ajudar l’italià.

Qui sí ha mostrat la seva solidaritat amb els afectats per la tragèdia ha estat el president del Gobierno Pedro Sánchez, que -en español- ha assegurat que “el Gobierno de España quiere manifestar su solidaridad con todo el pueblo italiano y, especialmente, con las víctimas de esta tragedia”. “Stiamo con voi”, ha afegit en italià. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat també les seves condolences i solidaritat als italians. Ha expressat, en italià i en nom del poble de Catalunya, el seu dolor i tristesa pel que ha descrit com una tragèdia.  “Seguim a la disposició de les autoritats italianes”, ha afegit.

Relacionats