Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Manoli Vega (Junts per Ripoll) posa contra les cordes ERC, PSC i CUP: “O em voten a mi o donaran suport a Aliança Catalana”

La cap de llista de Junts per Ripoll proposa un pacte sense la CUP i s'obre a "cedir la cadira de l'alcaldia"

|

- Publicitat -

La cap de llista de Junts per Ripoll, Manoli Vega, ha incrementat la pressió sobre els partits d’esquerres –ERC, la CUP i el PSC– i els ha fet un ultimàtum: “O em voten a mi o donaran suport a Aliança Catalana”.

Des de la formació ja van acusar les tres formacions d’haver-los “exclòs” del pacte per evitar que l’extrema dreta d’Aliança Catalana governi a l’Ajuntament de la capital ripollesa. Ara, Vega aposta per liderar les negociacions d’un pacte a Ripoll amb ERC i el PSC, deixant de banda la CUP. La candidata ha descartat Aliança Catalana i la CUP: “No volem crispació i odi que poden crear els dos pols”. També ha deixat clar que està disposada a “cedir la cadira de l’alcaldia”.

Publicitat

Vega ha lamentat que no hagin tingut en compte a Junts, que va ser la segona força més votada a les eleccions municipals després d’Aliança Catalana. De fet, ho ha titllat de “menyspreu” i ha denunciat que aquestes tres forces volien que Junts els donés un “suport gratuït”. “Els nostres electors no entendrien que donéssim un suport gratuït a les forces d’esquerres”, ha remarcat.

Gir de guió

Vega reconeix que Junts ha fet un “gir” de guió, ja que l’endemà de les eleccions van dir que assumien la derrota i que, “com a força perdedora”, pensaven que “havien de treballar des de l’oposició”. “El gir ha estat provocat per pensar que Junts, com a segona força més votada, podíem donar un suport gratuït a les forces d’esquerres”, ha constatat, tot afegint que el seu partit és imprescindible per aconseguir la majoria de 9 regidors que es necessiten al ple.

Ara, la proposta de Junts és fer un acord programàtic amb les “forces centrals” de Ripoll, que per ells són Junts, ERC i el PSC. Vega descarta que la CUP pugui formar part d’aquest nou pacte: “En aquests deu dies han passat moltes coses que són les que han provocat que hàgim arribat a aquest punt, però convocar manifestacions i fer piulades i manifestos no hi ha ajudat”. “Volem un Ripoll en pau i que torni a governar el seny”, ha exposat. Manoli Vega considera que els partits d’Aliança Catalana i la CUP, a qui situa “als extrems”, poden generar “crispació i odi”.

Et pot interessar  Aliança Catalana i la derrota independentista

No vol un cordó sanitari contra l’extrema dreta

Si finalment no s’arriba a cap acord, Vega ha dit que es votarà a ella mateixa durant el ple d’investidura del 17 de juny. “Nosaltres hem dit que liderarem el pacte, si ningú ens dona suport, hauran decidit ells. Si no em voten a mi estaran donant suport a Aliança Catalana“.

D’altra banda, Vega també ha volgut deixar clar que no pretenen fer cap cordó sanitari a Ripoll. “En cap moment estem parlant d’això”, ha remarcat, tot apuntant que tots els partits que es van presentar són legals. “Si algú ha de dir si algun partit no hi ha de ser, no creiem que hagi de ser l’Ajuntament de Ripoll”, ha afirmat.

Pel que fa a la posició de l’executiva nacional de Junts, Vega ha dit que no la coneixia, però que després de reunir-se “va quedar tot aclarit”. “Ni la senyora Laura [Borràs], ni la Reguant, ni la Marta Vilalta ni tampoc el president Aragonès ha de dir a Junts per Ripoll i als ripollesos què hem de fer. La decisió és nostra i només nostra”, ha etzibat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut