Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’unionisme, desfermat: SCC denuncia Yolanda Díaz davant del Suprem per la reunió amb el “pròfug” Puigdemont

L'entitat antiindependentista també opina que és "evident" que la Moncloa va avalar la trobada

|

- Publicitat -

L’odi a Carles Puigdemont continua movent l’unionisme a emprendre accions legals. Societat Civil Catalana (SCC) ha denunciat davant la sala segona del Tribunal Suprem la líder de Sumar i vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Yolanda Díaz, per haver-se reunit amb el president a l’exili.

Concretament, acusen Díaz de “negociar assumptes d’Estat amb un pròfug de la Justícia”. SCC basa la denúncia en l’article 408 del Codi Penal, que castiga “l’autoritat o funcionari que, faltant l’obligació del càrrec, deixi intencionadament de promoure la persecució dels delictes de què tingui notícia o dels seus responsables”. L’entitat considera que l’argument esgrimit per Díaz, que es va reunir amb Puigdemont a títol personal, és “fraudulent”.

Publicitat

SCC considera “una obvietat” que Díaz es va reunir amb Puigdemont per “encarrilar la investidura” de Pedro Sánchez i negociar amb l’eurodiputat de Junts unes “exigències” que “atempten contra els interessos d’Espanya i del mateix estat de dret”.

L’estratègia internacional de Puigdemont fa enrabiar SCC

L’entitat també opina que és “evident” que la Moncloa va avalar la trobada, “que, amb tota seguretat, no es va gestar en unes poques hores”. Per tot plegat, els antiindependentistes consideren que és “una actuació sense precedents en la història recent” i que Díaz ha legitimat un “pròfug de la justícia que ha utilitzat tots els mitjans al seu abast per desprestigiar la imatge internacional d’Espanya“.

SCC afegeix que la conducta de la vicepresidenta en funcions “atempta frontalment contra l’interès general de tots els espanyols”, contra la legislació vigent i contra les resolucions judicials existents.

Finalment, Societat Civil Catalana considera “paradoxal” que el poder judicial persegueixi “el responsable de la major fractura entre espanyols dels últims anys” mentre “des de les mateixes institucions de l’Estat es promocionen reunions” amb Puigdemont.

Et pot interessar  SCC ploramiqueja pel "xantatge nacionalista" a la investidura: "Espanya no pot quedar en mans dels qui l'odien"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut