Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

SCC ploramiqueja pel “xantatge nacionalista” a la investidura: “Espanya no pot quedar en mans dels qui l’odien”

L'entitat unionista assegura que hi ha "alternatives" a pactar amb l'independentisme, però no detalla quines

|

- Publicitat -

Societat Civil Catalana (SCC) no accepta que l’independentisme sigui clau a l’hora d’investir el pròxim president del govern espanyol. En un comunicat, ha recordat que l’independentisme català ha perdut vots en relació amb anteriors comicis i ha considerat que “seria paradoxal” que “la seva capacitat d’influència en la governabilitat d’Espanya es veiés fins i tot incrementada”.

“Espanya no pot quedar en mans dels qui l’odien”, ha advertit l’entitat, que ha assegurat que hi ha “alternatives al xantatge nacionalista”. Per això, ha demanat als “grans partits” que busquin solucions “amb generositat i altura de mires” perquè “és possible conformar un govern estable” amb “amplis consensos parlamentaris” que prioritzin “els interessos dels espanyols a qualsevol altra concessió de caràcter partidista”.

Publicitat

Tot i que no detalla quina alternativa hi ha a un pacte amb forces independentistes, per a l’organització unionista, el 23 de juliol “la immensa majoria dels espanyols va votar a favor de projectes polítics centrats i moderats” i ignorar la reculada sobiranista suposaria “deixar novament desemparats” els catalans contraris a la independència de Catalunya. “Demanem a la classe dirigent que centri el focus en els pactes d’Estat, en Espanya i en els espanyols”, afegeix, per tal d’evitar “el bloqueig polític i, en conseqüència, la inestabilitat econòmica i social”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut