Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

“Llengua i República”: Presenten el llibre que rebat les trampes del bilingüisme

|

- Publicitat -

En un acte a la Biblioteca Central de Cerdanyola, s’ha presentat “Llengua i República”, un llibre que dona resposta a l’impacte del “Manifest Koiné”, presentat el 2016. El manifest promogut per l’associació Llengua i República va aixecar polseguera per denunciar les trampes del bilingüisme i exposar com aquest sistema suposava la mort progressiva de la llengua pròpia, el català.

Publicitat

L’impacte fou tan gran i el nombre de respostes tan elevat, “que es va fer impossible seguir el ritme abassegador de desqualificacions, atacs i tergiversacions dels mitjans públics i privats a disposició del supremacisme espanyol”, explica la sinopsi del llibre. Per aquest motiu, el col·lectiu ha treballat durant 4 anys per respondre argumentadament les manipulacions i les crítiques del Manifest, que van “sabotejar dolosament el debat”.

A través d’una piulada, l’associació Llengua i República ha anunciat que han fet arribar un exemplar al president Puigdemont. Vam exposar-li quina és, segons la nostra opinió, la situació de la llengua i què caldria fer per revertir-la i retornar-li l’estatus que li pertoca”, concreten. 

Koiné és un grup d’estudi format per membres dels sectors de l’ensenyament de tots els nivells, la recerca universitària, la mediació, el periodisme, la traducció, la creació literària i els serveis lingüístics i editorials, sempre amb les llengües com a centre d’activitat professional.

Et pot interessar  La Comissió Europea facilitarà recursos per aprendre català al programa Erasmus+ abans d'octubre
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió