Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024

L’executiva de Junts expulsa Casol del grup parlamentari després de la denúncia arxivada per assetjament

Casol ja va anunciar que no renunciarà a la seva acta i es mantindrà com a diputada no adscrita

|

- Publicitat -

L’executiva de Junts ha decidit expulsar del grup parlamentari la diputada Cristina Casol, que precisament va denunciar el partit al Parlament de Catalunya per presumptes discriminacions per raó de gènere. La denúncia va presentar-se el mes de novembre, després que la també diputada de Junts Aurora Madaula denunciés “violències” per part de companys, però va acabar arxivant-se perquè els serveis de la cambra catalana no van trobar prou indicis. 

Tot i que la denúncia de Casol va acabar arxivant-se, 26 dels 32 diputats de Junts al Parlament van traslladar a través de diferents espais la petició de renúncia de Casol, i vint d’ells van enviar una carta a Laura Borràs, Jordi Turull i Mònica Salas. Finalment,
l’expulsió de Casol ha estat proposada per la permanent del partit, i aprovada per majoria, amb vuit en contra; tanmateix, aquesta proposta se circumscriu a la direcció del grup parlamentari, i no de l’executiva, de la qual Cristina Casol continua formant part, com també ho fa la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, qui continua de baixa després que la presidenta de la Mesa del Parlament la convidés a “reflexionar”.

Publicitat

Un cop rebut l’aval, haurà de ser la direcció del grup parlamentari, encapçalada per Albert Batet, qui executi la decisió. Tal com va explicar l’ACN la setmana passada, Casol no renunciarà a la seva acta i es mantindrà com a diputada no adscrita l’any que queda de legislatura.

Et pot interessar  VIDEO | Illa diu ara que Junts va anar-lo a buscar el 2022 després de la ruptura del Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut