Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

L’executiu espanyol revela el nom del comitè d’experts de la desescalada set mesos més tard

La major part dels tècnics que van formar part del comitè d’experts eren propers a Fernando Simón

Agències 29/12/2020
Pla posterior de Pedro Sánchez, Salvador Illa i Fernando Simón en la videoconferència amb el comitè científic sobre la pandèmia de coronavirus, el 9 de maig del 2020 (Horitzontal).

El Gobierno ha facilitat el nom dels 15 experts del comitè tècnic sobre la covid que van decidir el pla de desescalada i feien els informes que permetien a cada autonomia passar de fase després del primer confinament. Set mesos més tard que se sol·licités aquesta llista, l’executiu espanyol ha informat que es tracta, a banda de Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del Ministeri de Sanitat, de 13 tècnics més del ministeri i de Javier Segura del Pozo, reconegut epidemiòleg que ha treballat per l’Ajuntament i la Comunitat de Madrid i és vicepresident de l’Associació Madrilenya de Salut Pública. La informació la facilitat Sanitat al web ‘Maldita.es’ després d’una petició a través del portal de transparència feta el maig passat.

La resta de tècnics són María José Sierra, número 2 de Simón, Berta Suárez Rodríguez, Pello Latasa, Carmen Varela, Pilar Soler, Elena Vanessa Martínez Sánchez, Lucía García San Miguel, Oscar Pérez Olaso, Susana Monge, Carmen Olmedo, Silvia Rivera, María C. Vázquez i Paloma González Yuste.