Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’Eurocambra contra Puigdemont: Rebutgen excloure la demanda per investigar les relacions amb Rússia

|

- Publicitat -

L’Eurocambra ha rebutjat aquest dimarts excloure d’un informe la demanda d’investigar “en profunditat” els suposats “contactes estrets i regulars” entre funcionaris russos i “un grup de secessionistes catalans”, en referència al president exiliat Carles Puigdemont. L’eurodiputada de l’Esquerra Clare Daly havia presentat una esmena al text sobre ingerència estrangera que demanava eliminar la menció als suposats contactes entre l’entorn de Puigdemont i el Kremlin publicats per ‘The New York Times’. L’esmena ha caigut perquè 470 eurodiputats han votat a favor de mantenir el text original, mentre 97 ho han fet en contra i 123 s’han abstingut.

Es tracta d’un informe que aborda com fer front a la ingerència estrangera en els processos democràtics de la Unió Europea, especialment centrat en la desinformació. A banda dels representants catalans, l’informe també cita altres “contactes” de Rússia amb partits i moviments europeus ultres, com el francès Reagrupament Nacional, la italiana Lliga Nord, Alternativa per Alemanya o l’hongarès Fidesz, entre d’altres.

Publicitat

L’informe apunta que aquests “contactes” de funcionaris russos amb partits i personalitats europees formen part d’una “estratègia més àmplia de Rússia per aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats per manipular el discurs amb la finalitat de promoure la desestabilització”.

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut