Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

L’estat espanyol va contractar l’empresa que va facilitar l’espionatge a Torrent el 2015, segons un ex-treballador d’NSO

El testimoni remarca que des d’NSO “se sentien molt orgullosos” d’Espanya com a clients, ja que era un estat europeu

Redacció 15/07/2020
Primer pla d'una persona que fa ús del seu telèfon mòbil durant la jornada sobre assistència de veu i llengua catalana. Imatge del 14 de febrer de 2020. (Horitzontal)

Després que hagin sortit a la llum els reiterats intents del conegut “deep state” per espiar líders independentistes com l’actual president del Parlament, Roger Torrent, o el conseller Jordi Puigneró, ara s’ha confirmat que l’estat espanyol, efectivament, era client de NSO Group des del 2015, l’empresa encarregada de desenvolupar Pegasus, el programa amb el qual s’han volgut infiltrar als mòbils de particulars. Segons la revista nord-americana Vice, un extreballador d’aquesta empresa israeliana ha assegurat que va ser el Centre d’Intel·ligència espanyol el que va contractar el programa, i també remarca que des d’NSO se sentien “molt orgullosos” de l’estat espanyol com a clients, ja que era un estat europeu. A més, oficialment NSO només es pot fer servir per perseguir terroristes o grans criminals, el que fa encara més gran l’escàndol democràtic de l’estat espanyol que persegueix reiteradament l’independentisme.

Finalment, el testimoni no pot aportar prou proves per afirmar que sigui el Gobierno el que hagi utilitzat Pegasus per perseguir independentistes, però tot apunta al contrari, i això “seria el primer cas conegut d’un govern europeu que fa servir aquesta mena de tecnologia contra polítics dins d’Europa”.