Dissabte, 6 de juny de 2020 - Edició 681
La República

L’escàndol dels tests defectuosos, encara més gran: el prospecte ja advertia que no eren eficaços

Tot eren clars senyals que les proves no eren fiables, però Sánchez va comparèixer i va “tranquil·litzar” la societat dient que disposaven de “tests fiables i homologats”

Redacció
Redacció 28/03/2020
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres aquest 14 de gener del 2020. (Horitzontal)

Després de saber-se que el Gobierno va haver de tornar les més de 600.000 proves defectuoses a l’empresa que les va exportar, i que l’ambaixada de la Xina ja els havia advertit que no les demanessin a Bioeasy, la pífia d’Espanya s’ha fet encara més evident després de saber-se que fins i tot al prospecte de cada prova ja es remarcava que si aquesta resultava negativa, “no excloïa la possibilitat d’infecció”. Així ho explica un article de l’ABC, on han tingut accés als tests ràpids. En concret, al prospecte hi havia tres afirmacions molt clares que remarcaven que no eren proves vàlides:

“A causa de la limitació del mètode de detecció, el resultat negatiu de la prova d’aquest reactiu no pot excloure la possibilitat d’infecció”, “El resultat d’aquest producte no pot ser considerat com un diagnòstic confirmat”, i finalment, “A la fase precoç de la infecció, el test pot resultar negatiu perquè l’antigen 2019-nCov encara no ha aparegut a la mostra”. El mateix Pedro Sánchez va ser qui va garantir la compra d’aquests tests ràpids, ja que va declarar dissabte passat que “es tracta de tests fiables i homologats”. La incompetència del Gobierno es fa cada cop més evident.

 

Relacionats