Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

L’escàndol del #CatalanGate ressona amb força a la premsa internacional

Les informacions a diaris com The Guardian o Le Monde contrasten amb l’actitud silenciosa de la majoria de la premsa espanyola

Redacció 19/04/2022

Mentre als diaris de Madrid la notícia de l’escàndol de l’espionatge de Pegasus suposadament promogut per l’estat espanyol ha passat, sense massa sorpresa, molt desapercebuda, amb algunes pàgines dedicades al tema d’El País o de La Razón (només a l’edició de Catalunya), és a la premsa internacional on hi ha molt ressò.

El britànic The Guardian parla de desenes de personalitats catalanes independentistes, entre els quals hi ha quatre presidents de la Generalitat, atacades amb el programari Pegasus. El diari també destaca que Amnistia Internacional ha trobat proves d’aquest atac i demana al Gobierno que aclareixi si és client de l’empresa israeliana que ven el programari.

A França, el diari Le Monde també parla d'”Atac espia”, i afegeix que la xifra de persones del moviment independentista que han comprovat que tindrien el programari espia al telèfon es podria quedar petita. D’altra banda, la revista nord-americana Politico ho vincula a la tensió entre Madrid i Catalunya després de l’intent de proclamar la independència l’any 2017.