Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024
Edició 2161

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 25 de juny del 2024

L’escàndol del #CatalanGate ressona amb força a la premsa internacional

|

- Publicitat -

Mentre als diaris de Madrid la notícia de l’escàndol de l’espionatge de Pegasus suposadament promogut per l’estat espanyol ha passat, sense massa sorpresa, molt desapercebuda, amb algunes pàgines dedicades al tema d’El País o de La Razón (només a l’edició de Catalunya), és a la premsa internacional on hi ha molt ressò.

Publicitat

El britànic The Guardian parla de desenes de personalitats catalanes independentistes, entre els quals hi ha quatre presidents de la Generalitat, atacades amb el programari Pegasus. El diari també destaca que Amnistia Internacional ha trobat proves d’aquest atac i demana al Gobierno que aclareixi si és client de l’empresa israeliana que ven el programari.

A França, el diari Le Monde també parla d'”Atac espia”, i afegeix que la xifra de persones del moviment independentista que han comprovat que tindrien el programari espia al telèfon es podria quedar petita. D’altra banda, la revista nord-americana Politico ho vincula a la tensió entre Madrid i Catalunya després de l’intent de proclamar la independència l’any 2017.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut