Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Les primeres reaccions a la sortida de Junts del Govern amb ERC en tuits

|

- Publicitat -

La consulta a la militància de Junts per Catalunya sobre la continuïtat del partit al Govern de coalició amb ERC ha conclòs a les cinc de la tarda d’aquest divendres, 7 d’octubre. Poc després, el partit ha fet públics els resultats, i més del 55% dels militants, concretament, un 55,73% ha votat sortir de l’executiu. Les primeres reaccions a aquests resultats, els quals fan canviar el panorama polític català, no s’han fet esperar i han arribat a través de Twitter.

El diputat Joan Canadell, després d’una primera piulada en què escrivia “El procés continua”, reclama eleccions després de fer-se públics els resultats de la consulta.

Publicitat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha volgut felicitar els militants per la seva alta participació, dient que “és un exemple de compromís amb la democràcia interna del partit”.


El també diputat i portaveu de la Comissió de Justícia al Parlament, Jaume Alonso-Cuevillas, celebra els resultats de la consulta.


El que va ser el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha adreçat als militants de Junts per donar-los l’enhorabona pels resultats.

La consulta també ha fet reaccionar l’oposició. Així, el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, o la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, també han adreçat la situació.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut