Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Les defenses dels presos d’ERC presentaran propostes per acollir-se al nou article 100.2

Entre dilluns i divendres s’entregaran les peticions de Romeva, Bassa i Forcadell, i la setmana següent la de Junqueras

Agències 07/02/2020
Pla mitjà de l'advocat d'Oriol Junqueras Andreu Van den Eynde durant una atenció als mitjans a Brussel·les el 20 de setembre del 2019. (Horitzontal)

Les defenses dels presos d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) presentaran a partir de la setmana vinent les propostes per poder-se acollir als permisos penitenciaris que atorga l’article 100.2 del reglament, que atorga la possibilita de sortir per unes hores de la presó per treballar o participar en programes de voluntariat. Segons ha pogut saber l’ACN, entre el dilluns i el divendres de la setmana vinent les Juntes de Tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric rebran les peticions de Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell respectivament. L’altra setmana serà el torn de presentar la documentació per a Oriol Junqueras.

Cal recordar que aquest mateix dijous ha transcendit que la Junta de Tractament de la presó de Lledoners ha concedit aquest permís a l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, i al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En el cas del primer podrà sortir onze hores diàries durant tres dies a la setmana per fer feines de voluntariat. El segon sortirà nou hores i mitja cinc dies a la setmana per atendre la seva empresa i fer també tasques de voluntari.