Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Les covardes disculpes del president d’Iberdrola per dir “ximples” a part dels seus clients

En lloc de fer unes declaracions públiques, ha estat el compte de Twitter d’Iberdrola qui ha traslladat les disculpes d’Ignacio Galán als seus usuaris

Agències 07/05/2022

El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha demanat disculpes per haver qualificat de “ximples” els clients del mercat regulat de la llum. “El 80% dels espanyols està pagant menys per l’electricitat que el 2018 perquè han baixat els impostos. Només els ximples que segueixen amb la tarifa regulada del govern paguen més”, va assegurar Galán en una conversa distesa en la presentació de la gigaplanta de bateries de Volkswagen a Sagunt. “Ignacio Galán vol demanar sinceres disculpes en el cas que algú s’hagués sentit ofès per unes frases expressades de forma col·loquial, que no tractaven de ferir ningú, i manifesta el seu màxim respecte per tots els consumidors”, ha piulat el compte oficial d’Iberdrola per mirar de rebaixar la polèmica.

Unes declaracions del president d’Iberdrola que han generat rebuig dins el mateix executiu espanyol. La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, va retreure a Galán “la falta d’empatia, la lleugeresa i el to” d’aquestes afirmacions “davant d’un assumpte tant important per a moltes famílies, per a l’economia espanyola i per al govern”. Per la seva banda, la vicepresidenta segona i ministra d’Economia i Treball Social, Yolanda Díaz, va considerar una “vergonya” les paraules de president d’Iberdrola i va exigir que tractés a la ciutadania “amb més respecte”. “El país mereix una rectificació i les seves disculpes”, va etzibar Díaz, que també va recordar com l’elèctrica havia incrementat un 47% els seus beneficis.