Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Les conclusions dels partits independentistes al debat d’investidura

|

- Publicitat -

Després que Pedro Sánchez no fos escollit president del Gobierno, diputats de la CUP, ERC i JxCat, han fet una recapitulació del que consideren més rellevant en aquest debat, en unes declaracions a Rac 1, i han expressat si després d’escoltar Sánchez canviaran de parer de cara a la investidura.

Laura Borràs (JxCat) ha reiterat que Quim Torra mai s’ha aixecat d’aquesta suposada taula de diàleg, d’on Pedro Sánchez sí que l’ha estat ignorant els últims mesos, i “ha preferit fer una tria d’interlocucions on nosaltres no hi erem“. Ha donat per suposat que en una taula entra governs, JxCat hi ha de ser, i ha justificat que si mantenen el “no” a la investidura, és perquè no se’n fien d’una mesa de la quan no en saben res, i només hi votarien a favor si tinguessin un compromís ferm del president del Govern espanyol.

Publicitat

Joan Josep Nuet (ERC) creu que les dretes s’han “desfermat” amb tota mena d’insults, al produir-se el discurs de Bildu, i assegura que “qui té un problema de convivència amb la democràcia és la dreta, perquè el seu incivisme és absolut”. Nuet confia que la investidura tirarà endavant i que no hi haurà cap suposat “tamayazo“. També celebra que el Psoe ha permès que el sobiranisme català tingui l’última paraula.

Per la seva banda, Albert Botran (CUP) considera que el seu partit ha tingut una estrena molt “correcte”. Diu que ja venien “advertits dels diputats de la dreta, que han mostrat una intolerància contra la diferència molt forta”. Sobre Sánchez, els ha sorprès el contrast que ha tingut el Psoe amb les formacions de dretes, molt diferent del que van ser en campanya, on “semblava que només tenien una recepta per Catalunya, és a dir, la repressió”, destacant el “gran cinisme” que es dona en aquests partits. Per acabar, ha advertit que “un Psoe que no s’enfronti als veritables poders de l’Estat, no podrà fer els canvis que la societat catalana i la resta de pobles mereixen”.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut