Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Les bases de Podem aproven reforçar la seva autonomia respecte a Sumar

Belarra denuncia que els socialistes "volen un govern on el PSOE faci i desfaci com vulgui" i informa que Podem només signarà acords preelectorals "quan sigui útil"

|

- Publicitat -

La militància d’Unides Podem ha aprovat per una àmplia majoria el full de ruta que defensa desvincular Podem de Sumar per així reforçar l’autonomia del partit respecte la coalició que lidera Yolanda Dáiz. El document s’ha aprovat amb el 86,59% dels vots dels inscrits, en una consulta on han participat gairebé 31.000 persones. La secretària general de la formació, Ione Belarra, ha comunicat els resultats de la votació durant la Conferència Política del partit.

“Queda molt clar que Podem ha d’enfortir-se com a organització política autònoma”, ha destacat Belarra després de comunicar els resultats que aposten per desvincular Podem de Sumar. En aquesta línia, ha remarcat que, d’acord amb el nou full de ruta, Podem només signarà acords preelectorals “quan sigui útil” i “quan hi hagi respecte a Podem”. “Amb primàries i sense vetos; prou faltar el respecte a Podem”, ha advertit Belarra, referint-se així a la situació viscuda abans de les darreres eleccions amb Sumar.

Publicitat

Belarra també ha adreçat l’estat actual de les negociacions per a la investidura, admetent admès que els “preocupa” com s’està encarant l’eventual nou govern perquè “el PSOE només vol que hi mani el PSOE”. Així, la secretaria general ha denunciat que els socialistes “volen un govern on el PSOE faci i desfaci com vulgui”, tot afegint que no només és “un profund error polític” sinó que també és “una enorme irresponsabilitat”.

Un altre rostre conegut de Podem que ha participat en la conferència ha estat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, que precisament va patir el veto per part de Sumar per anar a les llistes a les passades eleccions espanyoles. Montero ha celebrat que s’hagi aprovat el full de ruta i ha remarcat que Podem “és una eina del poble que seguirà sent útil i tindrà sentit mentre quedin transformacions pendents”. Al llarg del seu discurs, Montero ha defensat la manera que creu que Podem té de fer política. “Callar és renunciar a conformar-se i que manin els que han manat fins ara. Podem està disposat a parlar i fer so

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut