Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Les bases de BComú demanen a Colau que es presenti a les eleccions i forcen un tercer mandat

|

- Publicitat -

Forçar el reglament per fer possible un tercer mandat

El plenari de Barcelona en Comú ha votat aquest dissabte a favor de la repetició d’Ada Colau com a candidata a l’alcaldia de Barcelona. Els militants han aprovat per 211 vots a favor i una abstenció la proposta per demanar a l’actual alcaldessa que busqui el tercer mandat en les eleccions municipals maig del 2023. En un acte a la Zona Franca sense la presència de Colau, el ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha reivindicat el lideratge “fort”, “dialogant” i “empàtic” de Colau, que té “un horitzó clar” per a la capital catalana. Així, creu que estan en “bona disposició” per tornar a guanyar.

Publicitat

“No hi ha cap força política capaç de presentar un model alternatiu”, ha dit Subirats, afegint: “Els altres partits van parlant de si tenen o no candidat, nosaltres tenim una alcaldessa”. Per a Subirats, la manca de líders alternatius a les altres formacions demostra que l’agenda de Colau a Barcelona “s’ha consolidat” i que “la majoria de la gent” li continua donant suport.

“Malgrat els bastons a les rodes, volem continuar avançant”, ha assegurat Subirats, que ha criticat que s’intenti “aturar les polítiques pel canvi” als tribunals. El ministre d’Universitats ha lamentat les “querelles” contra Colau, però ha assegurat que confien en la justícia. “No tenim res a amagar”, ha dit.

Subirats ha defensat els dos mandats de Colau al capdavant del consistori barceloní, especialment la seva feina en “construcció d’habitatge públic”, per “sortir del monocultiu del turisme” i per “cuidar” de l’espai públic. De cara a les eleccions municipals del 2023, BComú apostarà per “un model de ciutat de vida” que permeti afrontar “l’emergència climàtica” i les desigualtats. “No podem caure en l’autosatisfacció, però mirant enrere, el bagatge és important”, ha subratllat Subirats, que veu a Barcelona com un “referent internacional”.

L’alcaldessa de Barcelona no ha participat en l’acte del partit perquè està de viatge institucional a Mauthausen, acompanyant l’Amical en els actes de commemoració de l’alliberament del camp i homenatge a les víctimes del nazisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut