Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Les barbaritats sobre els ucraïnesos que va dir Almeida poden ser crims contra la humanitat

|

- Publicitat -

La videotrucada que va rebre Almeida per part de dos humoristes russos que van fer-li una broma el passat mes de juny i que recentment s’ha viralitzat, va comptar amb declaracions molt polèmiques de l’alcalde de Madrid.

L’engany al qual va picar Almeida es tracta d’una estafa de propaganda russa, i es feien passar per l’alcalde de Kiev, que va preguntar directament a l’alcalde de Madrid si podia ajudar a deportar a ucraïnesos refugiats per allistar-se a l’exèrcit. Aquí va ser on Almedia la va pifiar dient que “no han de relaxar-se a les platges d’Espanya, haurien d’estar combatent i guanyant la guerra”.

Publicitat

A més, va dir que “Madrid dona suport a l’enviament d’ucraïnesos al seu país perquè lluitin i té les capacitats de transport per fer-ho”, un fet que, tal com informa El Plural, suposa un crim contra la humanitat sancionable per la Cort Penal Internacional. A més, segons un canvi de l’any 2019 del Comitè de Drets Humans, les afirmacions d’Almeida podrien ser perseguides, ja que l’escrit indica que una persona refugiada no pot ser retornada al seu país d’origen si es vulnera algun dret fonamental com el de la vida.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut