Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’entitat en contra del model d’immersió lingüística a l’escola tira de la via judicial per anar contra Educació

|

- Publicitat -

L’Assemblea per una Escola Bilingüe ha presentat un recurs davant del TSJC contra les instruccions del Departament d’Educació per al curs vinent en considerar que “atempta” i “vulnera” drets fonamentals en matèria lingüística. En concret, diu que es vulneren quan es concreta que el català, i l’aranès a l’Aran, siguin les llengües normalment emprades com a llengües vehiculars i d’aprenentatge o que el català ha de ser el vehicle d’expressió i comunicació normalment emprat. També quan es diu que la llengua catalana és la de la institució i, per tant, la d’ús habitual a tots els espais del centre. L’AEB insta el TSJC que s’ordeni al Departament incloure als projectes lingüístics també el castellà com a llengua vehicular i de referència.

L’AEB afirma davant del TSJC que aquestes instruccions vulneren els drets fonamentals a la no discriminació i a l’educació. Davant d’aquesta consideració, insta el TSJC a prendre com a mesura cautelaríssima instar Educació a incloure el castellà en els projectes lingüístics dels centres públics i concertats el castellà com a llengua vehicular per al curs vinent.

Publicitat

En concret, l’organització vol que cm a mínim una assignatura, matèria, àrea o activitat de caràcter troncal o anàleg es desenvolupi en castellà. Afegeix que a les proves d’avaluació també s’haurà d’oferir als alumnes la possibilitat de fer els exercicis també en castellà amb el corresponent material en aquesta llengua.

Les instruccions que ha impugnat l’AEB s’inclouen als ‘Documents per a l’organització i la gestió dels centres. Projecte educatiu del centre. Curs 2022-2023’, que es pot consultar al portal web d’Educació.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut