Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Laura Borràs proposa formalment Pere Aragonès com a candidat a la investidura

Tancada la ronda de converses amb els grups parlamentaris constata que és el candidat amb més possibilitats de ser elegit nou president de la Generalitat

Redacció
Redacció 24/03/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, al despatx d'audiències aquesta tarda.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, un cop tancada la tanda de reunions amb els grups parlamentaris, ha anunciat solemnement que proposarà Pere Aragonès com a candidat per ser investit president de la Generalitat. Borràs ha constat que és el candidat amb més possibilitats de resultar elegit nou president. La compareixença oficial ha tingut lloc al despatx d’Audiències de la cambra catalana quan passaven pocs minuts de dos quarts de tres de la tardal. Aragonès arribarà a la sessió sense tenir garantits els suports suficients per ser elegit president en la primera votació, atès que la militància de la CUP encara ha de votar si dona suport al preacord que els negociadors cupaires gan tancat amb ERC i quan Junts ha dit que veu difícil que l’acord amb les republicans pugui estar llest divendres tot i que ahir el seu secretari general Jordi Sánchez afirmés ahir que veu viable un pacte de govern amb els republicans.

Després d’aquest anunci Borràs firmarà oficialment la proposta i convocarà el ple d’investidura per a divendres a les deu del matí. Aragonès necessita un mínim de 68 vots per ser investit divendres, si no, es podria sotmetre a una segona votació diumenge o dimarts en què li seria suficient tenir més vots a favor que en contra.